Hoe draagt jouw potentieel bij aan de wereld en ben je je daar bewust van? Dit wordt onder andere besproken door Brenda Tjoelker van Essential Movements tijdens deze Innovation Trigger.

We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk (Jan Rotmans).

Deze verandering is groter dan de agrarische en industriele revolutie. Het probeert ieder zijn/haar potentieel in te zetten om deze verandering ten gunste van de mens, de samenleving en de natuur te laten evolueren. Het streeft naar een wereld waar mensen niet alleen gelukkiger en gezonder zijn, maar leven en werken vanuit passie en hiermee bijdragen aan een wereld die WEL werkt.

Maar deze ontwikkeling gaat niet vanzelf en vraagt om het bewustzijn van het verlangen naar zelfontplooiing. Naar de neiging om je te actualiseren tot wat je in potentie bent.

Energie is de cruciale sleutel om je bewust te worden van jouw potentieel. Om van A naar B te komen is beweging nodig, om je conditie te verbeteren zul je meer moeten sporten. Echter is energie ook aandacht, want alles dat je aandacht geeft dat groeit.

We stoppen mensen graag in hokjes zodat we denken te weten we van de ander kunnen verwachten en ons zekerder lijken te voelen over wie we zelf zijn. Dit begint al op school: slim, dom, mooi, lelijk, dik, dun, rijk en arm. Als we opvoeders hebben die ons dit voorbeeld  geven zitten we al vanaf jonge leeftijd vast in denkpatronen, aannames en conditioneringen.

Maar werkelijke groei, persoonlijke groei vraagt om de bereidheid bepaalde risico‚Äôs te nemen, te durven falen en de overtuiging hebben dat wat vandaag niet lukt misschien morgen wel lukt. 

De meeste mensen die aan het einde van hun leven spijt hebben, hebben spijt van de dingen die ze NIET gedaan hebben. Niet van de dingen die ze verkeerd gedaan hebben. Hierover zal deze INNovation trigger vooral gaan. 

Hiernaast zullen we op een interactieve manier ingaan aan welke kenmerken we moeten voldoen om tot zelfontplooiing te komen. Dit om je potentieel te benutten, authentiek en trouw aan jezelf te zijn en hiermee ook andere uit te nodigen hetzelfde te doen.

Hopelijk zie ik je dan! Energie rijke groet,

Brenda Tjoelker